Friday 18 December 2009

PayPal - Регистрация в сайта стъпка по стъпка

Първата стъпка е да отворите сайта на PayPal. Тъй като влизането Ви в сайта е с цел регистрация в системата за онлайн разплащания, трябва да кликнете върху линка Sign Up, за да стартирате процедурата по създаването на вашата сметка.
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.


Следващата стъпка във Вашата регистрация е да направите избор на страната, в която се намирате. Това може да направите от списъка в падащото меню Select the country or region where you live. От второто падащо меню избирате езикът, на който желаете да бъде интерфейсът на сайта. Все още няма превод на български, затова може да оставите зададеното по подразбиране U.S.English.



Избор на вида на Вашия потребителски акаунт е следващата стъпки в регистрацията. Маркиран по подразбиране е Personal Account, който напълно може да задоволи вашите необходимости. Персоналният акаунт в PayPal e предназначен за хора, които възнамеряват да използват системата предимно за извършване на плащания на стоки и услуги, без да е необходимо да получават пари по сметката си или ако ще получават, то да не е често. Ако възнамерявате да използвате системата на PayPal и вашия акаунт в нея за извършване на покупки и продажби на стоки и/или услуги, тоест не само да плащате, но и да получавате често парични преводи в нея е добре да се насочите към тип на сметката Premier или Bussiness. Ако не все още не сте наясно какви точно плащания ще правите, то без проблем може да започнете с Personal Account, който в последствие може да бъде променен напълно безплатно в някой от другите два типа.


Следващ етап от регистрацията Ви е въвеждането на личните данни на потребителя. Попълнете ги внимателно! Като за начало се започва с попълването на координатите за връзка в означената като PayPal Account Owner Contact Information област от страницата. В тези полета трябва да въведете името, фамилията, адресът за кореспонденция и телефон завръзка с вас. важно е адресът за връзка с вас да бъде този, на който живеете в момента, защото при покупката на продукт от eBay например някой продавачи по подразбиране изпращат стоката на адреса зададен в PayPal, а не на този регистриран в eBay.

Важно! Всички данни се попълват на латиница, а не на кирилица.


Следващата стъпка от регистрацията е да въведете дебитна или кредитна карта, с която ще извършвате  плащанията през PayPal. Тази стъпка не е задължителна при първоначалната регистрация на акаунта Ви в сайта. Това може да направите и в по-късен етап.

При въвеждане на данните тук трябва да знаете следните неща:
*Card Type - избирате от падащото меню според това каква е вашата карта.
*Card Number - това е 16-цифреният код, който се на мира на лицето на Вашата карта.
*Expiration Date - датата, до която е валидна Вашата карта.
*Card Verification Number - 3-цифреният CVV/CVC код за проверка, който може да намерите на гърба на вашата карта.
*Името Ви трябва да бъде изписано задължително на латиница, както е изписано на Вашата карта.

След като приключите с попълването на данните и натиснете бутона Add Card, ще се появи следното меню:

*От сметката Ви са изтеглени 1.50 EUR, които след потвърждаването на Вашата карта ще бъдат възстановени до няколко дни.
*Четирицифреният номер, който трябва да нанесете, ще бъде видим за вас до 2-3 дни. Ако ползвате функцията електронно банкиране, тя Ви дава възможност да следите движението по различните си сметки, включително и тези на кредитната/дебитна карта, която използвате. Обикновено до 3-4 дни след регистрацията в PayPal ще можете да видите отразена транзакцията и в системата за електронно банкиране, където в основанието за плащането ще намерите и нужния ви 4-цифрен номер.
*Нанесете 4-цифреният номер при следващото си влизане в PayPal акаунта Ви.




А сега може да приключите с регистрацията си в PayPal. Ще получите в електронната си поща писмо, в което ще намерите линк за активизация на вашия акаунт.

0 коментара:

Post a Comment