Thursday 30 July 2009

Партньорски Програми (Affiliate Programs) - Онлайн Доходи

Една от най-доходоносните възможности да печелите реални пари от сайта или блога си, наред с рекламите в него, като изключваме приходите от продаването на собствен продукт или услуга, е чрез партньорски програми или така наречените Affiliate programs.

Какво представляват партньорските програми!

Най-общо, това са програми, в които ви се плаща за привличането на нов клиент на услугите на сайта, предлагащ програмата. Т.е., ако ваш посетител отвори поставената от вас връзка към страницата на партньорската програма и заяви желание да ползва услугите или стоките в нея като се регистрира, вие получавате комисиона. В това се състои основната разлика между партньорските програми и Google Adsense, където ви се плаща за показвания и за всяко натискане от ваш посетител на реклама или връзка на програмата. Важно е също да се отбележи, че вие не продавате самата услуга или продукт, което е и основната разлика между Affiliate и франчайзинг програмите. Вие само отвеждате ваши посетители до сайта, който прави продажбата (под термина "продажба" разбирайте регистрирането на клиента, независимо дали става въпрос за платена или безплатна услуга/продукт) и при осъществена такава получавате съответен процент или най-често, твърдо установена комисиона.

Тук ще поместваме интересните партньорски програми, с които може да експериментирате в онлайн маркетинга.

Макар, че в България все още не е толкова разпространен удобният начин да пазаруваме онлайн, вече се забелязва изграждане на доверието на клиентите към това удобство. Въпреки, че все още сме на принципа "Око да види, ръка да пипне", се престрашаваме да си поръчваме продукти, които са ни познати като марка и качества. Ето няколко партньорски програми, предлагани от български сайтове:


get.bg - Партньорска програма на най-големия български онлайн магазин. Комисионната е 1.5% от продажната цена.
GET.BG


parfumerian.com - Български сайт за продажба на маркови парфюми. За партньорската си програма предлагат банери с подходящи визуализации на продуктите си. Получавате 15% комисионна при продажба.

magazinat.com - Също български сайт за продажба на маркови парфюми и еротични артикули. Комисионната е в размер на 10% от стойността на покупката.

zlio.com - Предоставя готова платформа, за да създадете онлайн-магазин. С няколко клика магазинът е готов. Имате възможност да направите 5 безплатни магазина. Продуктите за магазините избирате от сайта, като нямате ангажименти към доставките. За вас остава само удоволствието да намерите начин да менажирате онлайн-магазините си, да ги рекламирате и да накарате клиентите да купуват. За да получите плащанията си, трябва да имате регистрация в PayPal.Забавлявайте се! :)

markethealth.com - Партньорски програми за продажба на козметика.



PayPal - Партньорска програма за привличане на нови клиенти.
Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Какво е Affiliate Networks?

Google Adsense - Печелете Пари От Подходящи Реклами Във Вашия Сайт или Блог

Интернет Доходи - Превърни своите файлове в пари

Блогър - Професия Или Хоби?

1 коментара:

Партньорска програма за обяви said...

Искам да добавя и нашата програма. Опитваме се да бъдем на 100% коректни към партньорите си

Post a Comment