Sunday 19 July 2009

VLC Media Player 1.0.0 - Free Download



От няколко години избор на познавачите е мултимедийния плейър с отворен код VLC. Плейърът работи на много операционни системи, като под Windows работи без нуждата на специални кодеци. VLC стигна версия 1.0 и това е ключова позиция в развитието на софтуера.
VLC (първоначално наименуван VideoLAN Client) е портативен медиен плеър за различни аудио и видео формати, включително MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, MP3, и OGG, както и за DVD, VCD, а също така и за няколко поточни протокола.
Може да бъде използван и като едно-поточен, или много-поточен видео сървър посредством IPv4 или IPv6 във високоскоростна широколентова мрежа.
Една от най-интересните възможности на VLC 1.0.0 е възможността за запис на мултимедия докато се просвирва. Това означава, че докато гледате може да записвате. Освен запис, може да се излъчва мултимедия по мрежата. VLC функционира като клиент и сървър за streaming.
Поддържа се Blu-Ray и HD audio, има възможност за запис на предавания от телевизията и след това да бъдат гледани със закъснение,добавени са нови формати и кодеци, и още много други възможности.
VLC е с големина около 17 MB и не е необходимо инсталирането на допълнителни кодеци за да може да се просвирват мултимедийни файлове.
Новата версия на VLC 1.0.0 носи името Goldeneye.

0 коментара:

Post a Comment