Monday 11 January 2010

Google представя Nexus One

Дългоочакваният смартфон, използващ операционната система Android 2.1 и с дизайн от HTC, бе показан два дни преди старта на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас (CES 2010).

Nexus One е компактен и лек (дебел е едва 11 мм и тежи 130 г), но дизайнът му не се отличава от масовия външен вид на тъчскрийн смартфоните на пазара. Въпреки това „суперфонът”, както го определят от Google, се отличава с някои впечатляващи характеристики като 1 GHz процесор Snapdragon. AMOLED дисплеят поддържа 3G графика. Тракболът под екрана (вид скрол топче) служи за навигация из менютата на Nexus One. Има и вграден вход за слушалки и хендс фрий.

„Този модел е пример за това, какво може да постигне един мобилен телефон с Android”, твърди Марио Кейроз от Google. Устройството предлага богата функционалност, насочена най-вече към сърфиране в световната мрежа и работа с различните социални мрежи с минимални усилия. Сред любопитните софтуерни решения, вложени в Nexus One, са GPS, свързан с Google Maps, нова уеб галерия, базирана на Picasa, директна връзка с YouТube и Facebook. Телефонът поддържа стерео Bluetooth, има компас, скоростомер, сензор за контрол на разхода на енергия, виртуална клавиатура и камера с LED фенерче. Вградената памет обаче е едва 512 MB.



Съществената новост при Nexus One обаче се крие другаде – специална технология с два микрофона изолира фоновия шум. Така на практика си осигурявате изключителна чистота на звука при разговор. Не толкова изненадващо е, че смартфонът поддържа доста богат набор от гласови команди – включително можете да обновявате Facebook статуса си, без дори да докосвате хай-тек устройството на Google.

Освен че е съвместим с 4-те GSМ стандарта, Nexus One поддържа и 3G свързаност. Телефонът ще се продава за 529 долара в САЩ и ще може да се поръчва още в Обединеното кралство, Сингапур и Хонконг. Планът на Google е устройството да се разпространява некодирано, но обвързано с договор с различни мобилни оператори.

Прочетено за Вас от: hicomm.bg

И ОЩЕ:

Анджелина Джоли - Истинска блондинка

Топ 5 На Най-интересните филми през 2010-та година

Онлайн доходи от качване на файлове
PayPal - Регистрация в сайта стъпка по стъпка

0 коментара:

Post a Comment